Egyelőre még fejleszt nálunk a Raiffeisen

A nyíregyházi új műveleti központ létesítését még tavasszal májusban döntötte el a bank. Azóta a bank vezére úgy nyilatkozott: Orbán önkiszolgálónak nézi őket, a cég pedig felülvizsgálja az itteni stratégiáját.

A Raiffeisen Bank Zrt. a Nyíregyházi Főiskolán alakítja ki új pénzintézeti műveleti központját - jelentette be a bank vezérigazgató-helyettese csütörtökön a szabolcsi megyeszékhelyen.

Martin Melkowitsch a városi közgyűlés ülésén elmondta: a központ az első beruházási ütemben mintegy százötven embernek ad munkát.

A Raiffeisen még május végén jelentette be, hogy új műveleti centrumát a magyar kormány és a nyíregyházi önkormányzat támogatásával Nyíregyházán alakítja ki; a nyírségi nagyvárost egy évig tartó elemzés után, számos külföldi és tíz magyar nagyváros közül választották ki.

A bank vezetése ugyanakkor a napokban éles kritikával illette az Orbán-kormány tevékenységét. Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója a Börsen Zeitungnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a Raiffeisennek felül kell vizsgálnia az itteni stratégiáját.

A bankvezér ugyanakkor leszögezte: a bankház "a jelenlegi kilátások alapján nem tervezi, hogy kivonulna Magyarországról vagy más kelet-közép-európai piacról". Herbert Stepic az interjúban úgy vélte, hogy a magyar kormány "önkiszolgáló boltként" tekint a magyar bankokra.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.