A befektetett összeg ötszörösét adta eddig vissza a Concorde 2000

Éves átlagban 12,04 százalékos hozamot produkált az idén 15 éves nyílt végű befektetési alap, a Concorde 2000. Az egykor elhelyezett egymillió forint ma 5,511 millió forintra hízott.

Éves átlagban 12,04 százalékos hozamot produkált a hazai tőkepiac egyik legrégebbi, idén 15 éves nyílt végű befektetési alapja, a Concorde 2000 – mondta az évforduló kapcsán tartott sajtóbeszélgetésen Cser Tamás, a Concorde Alapkezelő portfóliókezelő partnere.

Az alap ma már igazi ritkaságnak számít, a Bamosz adatbázisa szerint az itthoni közel 600 alap közül mindössze 21 olyan akad, amely megérte a 15 évet.

Az alap befektetési politikája az indulás óta változatlan maradt, azaz folyamatosan ragaszkodtak az egyharmad résznyi részvény és kétharmad résznyi állampapír összetételhez. Az említett hozam következtében egyébként az, aki 15 évvel ezelőtt egymillió forintot helyezett el a Concorde 2000-ben, annak most 5,511 millió forint pihen a számláján.

Ehhez képest a hazai állampapírokkal 10 százalékot lehetett keresni, míg a BUX évi 6 százalékot hozott. A globális részvényindex forintban alig több, mint évi 3 százalékkal emelkedett.

Az alap jelenlegi 4,8 milliárd forintjából 1,1 milliárd forintot tesz ki a befektetők által betett pénz, míg 3,7 milliárd forint a hozam.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.