Egy igazi meglepetés a Facebooktól

Jelentős, csaknem 40 százalékos bevételnövekedést produkált az első negyedévben a Facebook. Ezt már lehet biztatónak mondani – vélik elemzők.

"Hatalmas előrelépést tettünk az év első hónapjaiban" - jelentette ki a Facebook alapítója és főnöke, Mark Zuckerberg a cég kaliforniai székhelyén, Menlo Parkban.

A Privatbankar.hu beszámolója szerint a Facebook 1,46 milliárd dollár bevételre tett szert az idei első negyedévben, ez pedig 38 százalékos növekedést jelent az elmúlt év ugyanezen iőszakában regisztrált 1,06 milliárdos eredményéhez képest.

Aligha jelent meglepetést, hogy az oldal bevételei leginkább a közösségi hálón elhelyezett reklámoknak köszönhetően nőttek, s ezen belül a legnagyobb reklámozók a mobiltelefon-gyártó cégek voltak. Részesedésük az első negyedévben 30 százalékos volt a reklámbevételeken belül, a tavalyi 23 százalékkal szemben.

Jelenleg havonta 1,11 milliárd aktív felhasználója van a közösségi hálónak, a negyed évvel korábbi 1,06 milliárddal szemben. Ugyanakkor az nyugtalanító hír lehet az oldal számára, hogy az Egyesült Államokban és Angliában az aktív használók állománya némi csökkenést mutatott, itt mintha elmúlt volna a "Facebook-varázs". 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.