Egy hetet bírunk klíma nélkül

Egy hetet bírunk ki hőségben. Azt követően, aki teheti, rohan klímát vásárolni – számol be tapasztalatairól a Praktiker.

Kizárólag a tartós kánikula hozza meg a vásárlói kedvet a hűtéstechnikai berendezések iránt a Praktiker szakértői szerint. Minden egyes forró napon élénkül ugyan a forgalom, de legalább egyhetes kánikulának kell lennie ahhoz, hogy kiugróan magas legyen a klímák iránti kereslet.

A júniusi forró napokban sokan vásároltak például mobilklímát, amelynek beszerelése nem igényel különösebb szakértelmet. Az eddigi tapasztalatok alapján az idei év slágertermékei még a ventillátorok és a jó ár-érték arányú split klímák.

A cég szerint az elmúlt évekhez képest a split klímák választéka szűkült a piacon, a barkácsáruházakban és a hipermarketekben a legolcsóbb kategóriában mindössze 2-3 szállító termékei érhetőek el Magyarországon. A tervezett vásárlást és komolyabb szerelést igénylő split klímákat – a garancia érvényesítése érdekében – csak úgynevezett zöldkártyával rendelkező szerelő tudja beüzemelni, de a legtöbb szervizben már 1-2 hét várakozási idő van a sok megrendelés miatt, emiatt is választják sokan az azonnali megoldást jelentő léghűtőket és mobil klímákat.

A Praktikernél azzal számolnak, hogy az időjárástól függően akár augusztus második feléig is eltarthat a klímaszezon, az utolsó lendületet a szezon végi kiárusítás fogja megadni, de a válság hatásait ez a szegmens megérzi az idei esztendőben is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.