Egy gigabites rekordot állított fel a UPC

Internetes sebességrekordot állított fel Magyarországon a UPC. Valós körülmények között sikerült másodpercenként egy gigabit adatot letölteni.

Csak a piaci körülményektől függ, hogy a kábeltévés szolgáltatásokra előfizetők mikor használhatnak a jelenlegi maximumnál közel tízszer olyan gyors internet-kapcsolatot – mondta a bemutató után Betzalel Kenigszten, a cég vezérigazgatója. Vagyis a technológia kész, s csak a piac fizetőképességétől és az érdeklődők számától függ, mikor vezetik azt be kereskedelmi szolgáltatásként.

Betzalel Kenigsztein
Betzalel Kenigsztein

A gyors átvitelre nem laboratóriumi körülmények között került sor, hanem egy belvárosi étteremben hozták össze a cég munkatársai. Az Alkonyat című trilógia három részét továbbították a cég központi tékájából a három kilométerre lévő étterembe. A sebesség a normál kábeles hálózatokon úgy érhető el, hogy egy speciális, az Arris Group által szállított szerkezetben három kábelmodem teljesítményét integrálják.

Ennek köszönhetően lehetséges, hogy a jövőben megjelenik a 3D filmek letöltésének lehetősége. A vezérigazgató elmondta: fejlesztéseikkel arra koncentrálnak, hogy az inkumbens telefonszolgáltatók szolgáltatásaival versenyezni tudjanak, sőt, jobb alternatívát kínáljanak az ügyfeleknek. – A UPC ugyanakkor keresi a lehetőségét annak, hogy szolgáltatásait mobil szolgáltatásokkal is kiegészítse, így a telefon, a TV és az internet mellett immár teljeskörű távközlési csomagot ajánljanak az előfizetőiknek. Hogy részt vesznek-e a frekvencia-árverésen, vagy más megoldást választanak majd, az még a jövő zenéje – mondta a vezérigazgató.

Hozzátette: újabb piaci akvizíció előtt állnak, amely jelenleg versenyhivatali jóváhagyás alatt áll. Véglegesítették azt az üzletet, amelynek során a Fibernet hálózata és előfizetői átkerültek a UPC-hez, s az ügyfelek immár UPC hálózatát használják. – Hatalmas erőfeszítést és odafigyelést igényel egy ilyen nagy szolgáltató cég üzemeltetése a jelenlegi piaci és szabályozói környezetben. Az idei év nem kiugróan sikeres, de jobb, mint a tavalyi, a trendek pedig jó irányba mennek - fogalmazott Kenigszten, hozzátéve, hogy az elmúlt évek sem voltak könnyebbek. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.