Egy éve nem volt ilyen! Új cég a pesti tőzsdén

Megkezdték a kereskedést az Altera Vagyonkezelő Nyrt részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén. Egy éve volt utoljára tőzsdei bevezetés.

A keddi nyitástól megkezdődött az Altera Vagyonkezelő Nyrt. részvényeinek kereskedése a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) "B" kategóriájában, a kereskedést Szabó Barnabás, a társaság igazgatóságának elnöke és Faluvégi Balázs, a befektetésekért felelős igazgatósági tag indította el.

A Masterplast egy évvel ezelőtti bevezetése óta az Altera az első társaság, amely megjelenik a magyar tőzsdén - mondta Katona Zsolt, a BÉT vezérigazgatója a kereskedés indítása alkalmával tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Az Altera márciusban 204 ezer törzsrészvényt értékesített, így 429 millió forint tőkét vont be. A saját tőkéje ezzel 650 millió forintra emelkedett. Belátható időn belül ezt szeretné a társaság megtöbbszörözni, a legközelebbi részvény- illetve kötvény kibocsátási bejelentés az év vége felé várható - mondta a tájékoztatón Szabó Barnabás.

Az Altera a nyilvános kötvény- és részvénypiacon igyekszik mennél nagyobb hozamot elérni a befektetői számára - erről Faluvégi Balázs beszélt, a társaság működését ismertetve. A stratégiájuk egy olyan hibrid befektetési modell létrehozása, amellyel kihasználják a részvénypiacok hektikus mozgását - tette hozzá a befektetésekért felelős igazgatósági tag.

A BÉT honlapján közölt határozat szerint a társaság 299 millió 344 ezer össznévértékű, egyenként ezer forint névértékű részvényeinek bevezetési ára 2115 forint.

Az Altera nyilvános részvénykibocsátással kerül a tőzsdére. A társaság a március 4. és 22. között zajlott jegyzés során 68 ezer részvényt 2250 forintos lakossági jegyzési árfolyamon, további 136 ezret pedig 10 százalékos kedvezménnyel, 2025 forinton értékesített. A részvényeket elsősorban a társaság alapító tulajdonosai jegyezték le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.