Dobogós helyen a Kupon Világ

A Kupon Világ első teljes pénzügyi évében összesen több mint 1,3 milliárd forint bevételt ért el a honlap eladási adatai alapján, amelynek legnagyobb része az utazás területén történő kuponeladásokból származott. A 2010-ben alakult céget ma már a piac három vezető szereplője között tartják számon.

A vállalat 2011-ben összesen 289 473 kupont adott el honlapján keresztül, ahol a tavalyi évben több, mint 2,8 millió egyéni látogató járt. A cég napi e-mailes ajánlatát közel 900 ezer vásárló kapja meg. A Kupon Világ a tavalyi évben a kuponokkal összesen több, mint 1,5 milliárd forintot spórolt meg vásárlóinak, ez a szám mostanáig 3,8 milliárd forintra nőtt.

Tavaly a partnercégekkel történő üzletkötések legnagyobb arányban (17 százalék) a szépségipar területén történtek, ezt követte a termékek/e-kereskedelem kategóriája 16 százalékkal, az utazás 14 százalékkal, a wellness pedig 12 százalékkal. A bevételi megoszlás ettől eltérően alakult: az utazásból származott az összbevétel 42 százalékkal, ezt követte az egészség/gyógyászat terület 18 százalékkal, a szépségipar, valamint a termékek/e-kereskedelem kategóriája 8-8 százalékkal.

A Kupon Világ 2012-ben is folytatja növekedését: májusi bevétele minden korábbi hónap eredményét felülmúlta. Akkor 244 millió forint feletti  bevételt ért el a vállalat, ezzel a tavalyi év legjobb hónapját közel 19 százalékkal, a 2011 májusit pedig 120 százalékkal múlta felül. A 2012-es évet is figyelembe véve a cég indulásától kezdve a növekedés átlagosan havi 56,5 százalék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.