Egy titokzatos magyar a legnagyobb médiacézár Romániában

A nagyváradi Teszári Zoltán vagyonát 480-500 millió euróra becsülik. Az elmúlt húsz évben egyszer jelent meg a nyilvánosság előtt.
Egy nagyváradi magyar, Teszári Zoltán a leggazdagabb médiavállalkozó Romániában – derül ki abból a listából, amelyet a román gazdasági lap, a Capital hoz nyilvánosságra a jövő heti számában. Teszári a RCS&RDS távközlési szolgáltató tulajdonosa, cégével piacvezető a kábeltelevízió- és internet-szolgáltatásban. Médiabirodalmához tartozik többek között a Digi TV minden csatornájával (Dogi World, Digi Sport, Digi 24, Digi Life) és két nagy rádió, Pro FM és Info Pro is. Vagyonát 480-500 millió euróra becsülik, amivel messze maga mögé utasítja a második helyen álló Paunescu-családot, amely a B1 TV ötven százalékát tudhatja magáénak. A harmadik helyen az a Dan Voiculescu áll, aki jelenleg a tízéves szabadságvesztését tölti privatizációs visszaélések miatt. Az ő vagyona 230-250 millióról csökkent 180-200 millió körülire, mert kártérítést kellett fizetnie az államnak. (A legnagyobbat valószínűleg nem ő, hanem a Mediafax hírügynökség tulajdonosa, Adrian Sarbu bukta, akinek a Capital szerint mindössze 20 millió euró lehet a vagyona úgy, hogy egy évvel korábban még négyszer annyija volt.)
Teszári Zoltán
Forrás: Ziarul Financiar

Annak ellenére, hogy mennyire befolyásos személyisége, Teszári szeret rejtőzködni, az elmúlt húsz évben állítólag csak egyszer jelent meg a nyilvánosság előtt. Jellemző, hogy a Capital listájáról hírt adó paginamedia.ro is csak egy másik gazdasági lap, a Ziarul Financiar néhány évvel ezelőtti karikatúráját közli róla. (A maszol.ro cikkében van egy kép, amely alapján a karikatúra készülhetett.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.