Egy helyre költözteti szervereit az Allianz

Magyar szakemberek segítségével költözteti el teljes adatközpont-hálózatát egy helyre a közép-európai Allianz. A biztosító régiós cégei (beleértve az oroszt is) a jövőben a helyi szerver-infrastruktúrát cserélik le egy modern megoldásra, a T-Systems Magyarország bevonásával.

Az új, egyébként Frankfurtban található adatközpont mintegy kétmillió euró egyszeri befektetés árán valósult meg – mondta Végh István, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese, de hozzátette azt is, hogy az olcsóbb és megbízhatóbb technológia révén évente mintegy hárommillió eurós költég-megtakarítás érhető el. Az új központ egyfelől költséghatékonyságot biztosít, másfelől a cégcsoport jövőbeni, globális törekvéseinek egyik első lépését jelenti.

Az adatközpont-migrációban való aktív részvételt fontos állomásnak nevezte a T-Systems Magyarország vezérigzagatója, hiszen cége mind szélesebb körű nemzetközi szerepvállalásra készül. Jelen esetben az összes régiós Allianz-cégnél magyar szakemberek segítették az igen bonyolult munkát, amit az adatközpontok elköltöztetése és az adatok migrációja jelent.

- Az Allianz olyan partnereket keresett, akik mind IT, mind távközlési szolgáltatásaikban akár határokon átívelő megoldásokat is képesek nyújtani – mondta Végh István, hozzátéve, hogy gyakorlatilag észrevétlenül történt meg az infrastruktúra-váltás. - Az Allianz nem olcsón, hanem jól akarta megvalósítani a beruházást, ez a hozzáállás tette lehetővé, hogy a lehető legmagasabb színvonalon valósuljon meg az adatközponti migráció – hangsúlyozta Rékasi Tibor, a T-Systems vezérigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.