Egy amerikai Párizsban: a GE vezér is bedobja magát

Párizsba érkezett Jeffrey Immelt, a General Electric elnök-vezérigazgatója, hogy személyesen ismertesse cége legújabb, végső ajánlatát a francia Alstom áruba bocsátott energetikai üzletágáért. Az amerikaiak 12,4 milliárd eurós eredeti ajánlatukkal most még le vannak maradva a Siemens-Mitsubishi szövetség kedden nyilvánosságra hozott 14,2 milliárd eurós ajánlatához képest, s eddig úgy tűnt, a GE nem akar beszállni az árversenybe.

Ennek mond ellent Immelt mostani  párizsi útja. A cégvezető a kormány, az Alstom és a szakszervezetek képviselőivel is tárgyal. Sok ideje nem lesz, ugyanis hétfőn lezárul a május eleje óta tartó bizonytalanság, akkor – az előzetes ígéretek szerint – kiderült, mi lesz az Alstom sorsa – írja a Bloomberg.  

Mint arról beszámoltunk, a küzdőfelek közül a General Electric intenzív reklámkampánnyal próbál vonzóbb képet festeni magáról és megnyerni a francia társadalom támogatását (is). A GE-Alstom szövetséggel a világ legerősebb gépgyártó vállalatát hoznák létre és ezer új munkahelyet teremtenének Franciaországban. A Siemens-Mitsubishi ugyanennyi új munkahelyet ígér, de ehhez pluszban még további ezer gyakornoki állást is teremtene.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.