EGIS: Csányi Sándor is regisztrált?

A Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató közvetett kezelésében lévő szingapúri alap átlépte az ötszázalékos küszöböt az EGIS gyógyszergyárban. Ezzel a második legnagyobb szereplővé lépett elő a piacon, ugyanis sajtóhírek szerint az állam szintén e körüli pakettel rendelkezik a társaságban.

A francia Servier jelenleg 50,9 százalékot birtokol, ám még nem lehet tudni, hogy a 28 ezer forintos ajánlat során mekkora tételt szerez a piacon. A felajánlást november 5-ig lehet megtenni. A Servier tervei szerint 75 százalékos részesedés elérése esetén kivezetik a részvényeket a tőzsdéről, 90 százalék elérésekor pedig automatikusan kiszorítják a kisrészvényeseket.

Az Equilor részvényelemzői itt hangsúlyozzák, hogy a 75 százalékos limit elérése a közgyűlési szavazatra vonatkozik, tehát elképzelhető, hogy alacsony közgyűlési részvétel esetén a Servier ennél kisebb részesedéssel is kivezetheti a tőzsdéről az EGIS-részvényeket. Ebből kifolyólag nem számítanak a Linamarnál, illetve más hazai cégeknél látott csatára a magasabb ajánlat elérése reményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.