Egerbe került az Év Bortermelője cím

Öt jelölt közül Lőrincz Györgyöt, az Egri borvidék borászát választotta a 2009-es év bortermelőjének a Magyar Bor Akadémia pénteken Budapesten.

Lőrincz György 1991-ben végzett tartósítóipari mérnökként a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. Ph.D. képzés keretén belül borászként végzett, majd megszerezte a kémia tudományok Ph.D. fokozatát is. Szakmai tevékenységét az Egervinnél kezdte, majd az Ital Kft.-nél volt műszakvezető. Később az Egervin Borgazdaság Rt.-nél technológiai és gyártmányfejlesztési vezetőként dolgozott. 2002 óta a családi St. Andrea Kft. ügyvezetője.

Többek között megválasztották Lengyelországban az Év Emberének, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét, megválasztották a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is.

 

Lőrincz György az eredményhirdetésen a 2008-as évjáratú Boldogságos nevű egerszóláti fehér cuvée borát mutatta be. (A címet a nyertes bortermelő időbeli korlát nélkül jogosult viselni, azonban a megválasztást követő egy év elteltével csak a választás évének feltüntetésével együtt használhatja.)

 

Lőrincz György a Boldogságos nevű egerszóláti fehér cuvée borával koccintott a sikerre
Budapest, 2009. december 4. Lőrincz Györgyöt, az Egri borvidék borászát, a St. Andrea Borászat főborászát, tulajdonosát választotta a 2009-es év bortermelőjének a Magyar Bor Akadémia. Az év bortermelőjét kétfordulós választási rendszerrel jelölik, amelynek első körében a szakma, a fogyasztók és a média adhatja le jelöléseit. Az idén összesen mintegy 500 jelölés közül öten kerültek a második fordulóba, akik közül az akadémia 133 fős tagsága választotta ki a győztest. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.