Eddig megúsztuk a tőzsdecunamit

A magyar tőzsdén eddig alig volt érzékelhető a japán földrengés után a világ tőzsdéin végigsöprő pánikroham hatása. Szerdán a nagy részvények értéke csak kismértékben esett.

Az elmúlt napokban a nemzetközi piacokon tapasztalt zuhanás nem érezteti hatását a Budapesti Értéktőzsdén - írta az mfor.hu. A hosszú hétvége után a BUX index csak fél százalékkal áltt gyengébben a múlt heti záróértékhez képest. A vezető részvények a Mol kivételével veszítettek értékükből.

Az mfor.hu szerint mindez azt jelenti, hogy a hazai tőzsde kimaradt a japán földrengés okozta pánikból, mely az utóbbi két napban a padlóra küldte a nemzetközi piacokat. A forgalom átlagos volt, az első órákban már majdnem 7 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többsége mérsékelt eséssel kezdett, csak a Mol tudott szembe menni a negatív hangulattal. Az olajcég papírjaiért 22 850 forintot kellett fizetni, ami 1,02 százalékkal volt magasabb, mint a hosszú hétvége előtt. Az OTP eközben 1,86 százalékot veszített, 5375 forintba került, míg a Magyar Telekom 569 forintos ára egy forinttal volt alacsonyabb a péntekinél.

Gyengüléssel kezdtek a gyógyszergyártók is a piacon: a Richter 0,8 százalékos esés után 37 200 forintot ért, míg az Egis 18 800 forintos jegyzése 2,06 százalékkal volt alacsonyabb, mint pénteken.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.