Eddig 16 milliárd dollár érkezett Közép- és Délkelet-Európába

Az Európai Befektetési Bank (EIB), a Világbank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 2013 és 2014 folyamán összesen 30 milliárd dollárt fektet majd be Közép- és Délkelet-Európába.

Az Európai Befektetési Bank (EIB), a Világbank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szombaton közös jelentést tett közzé, amelynek értelmében a három nemzetközi pénzügyi intézmény 2012 novembere és 2013 júliusának vége között 16 milliárd dollárnyi új hitelt tett hozzáférhetővé Közép- és Délkelet-Európa számára. A jelentés, amelyet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi washingtoni közgyűlése alkalmából hoztak nyilvánosságra, megállapította, hogy a regionális hitelezési akcióterv megvalósítása jól halad.

Az EIB, a Világbank, és az EBRD Közép- és Délkelet-Európa számára tavaly novemberben, a "bécsi kezdeményezés" szellemében elindított akcióterve keretében a térségben 2013 és 2014 folyamán összesen 30 milliárd dollárt fektet majd be a régióban. A három nemzetközi pénzügyi intézet hiteleit a vállalkozók, az exportőrök, a kis- és középvállalatok tevékenységének finanszírozására szánják.

Amíg az EIB a kétéves akcióterv keretében vállalt 20 milliárd dollárból 10,5 milliárd dollárnyi hitelt biztosított, addig a Világbank a 6 milliárd dolláros vállalásából 3,1 milliárd dollárt, az EBRD pedig a 4 milliárdos keretéből 2,5 milliárd dollárnyi hitelt ítélt meg eddig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.