E-útdíj: a kormányt nem érdekli, hogy visszalépett a győztes

Giró-Szász András kormányszóvivő szerint nincs érdemi befolyással az elektronikus útdíjszedési rendszer idei hazai bevezetésére az, hogy visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics.

Nincs érdemi befolyással a Getronics visszalépése az elektronikus útdíjrendszer bevezetésére - erről beszélt hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Giró-Szász András kormányszóvivő.

Giró-Szász András azt mondta, a miniszterelnök és a szaktárca világossá tette, hogy a közbeszerzést elnyert cég nem tudott megfelelni bizonyos feltételeknek, nem tudta a határidőket garantálni. "Ugyanakkor azt is világossá tették, hogy ez érdemben nem lesz befolyással arra, hogy az elektronikus útdíj beinduljon Magyarországon 2013-ban" - fogalmazott a kormányszóvivő. Ez szerinte olyan részletkérdés, amelyet a szaktárca állítása alapján át lehet hidalni.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. szombaton közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Getronics Magyarország Kft. mint az elektronikus útdíjszedési rendszer teljes körű bevezetésére és megvalósítására kiírt tender nyertes ajánlattevője január 18-án nyilatkozatban értesítette az ÁAK Zrt.-t a visszalépéséről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.