E-book: a könyvtár mindig kéznél van!

Ősztől itthon is kapható majd olyan e-könyv olvasó, amely mobilinternetes hozzáférés segítségével tudja letölteni az e-book-okat az internetes áruházakból. Így akár a Balatonon vagy a metrón is megvehetjük és élvezhetjük az olvasnivalót.

 

A néhány héten belül piacra kerülő txtr 6" olvasót a Magyar Telekom és az eKönyv Magyarország együttműködésével árulják majd. Az eddig kapható e-book megoldásokhoz képest ennek az előnye, hogy a kis készülékben egy Sim kártya is helyet kapott, amivel bárhol, bármikor eléri az ember a www.ekonyv.hu mobil eszközökre optimalizált változatát, és megvásárolhatja az elektronikus olvasnivalót - a világszínvonalú mobilinternet szolgáltatás segítségével. A forgalmazó és a T-Mobile közötti megállapodás értelmében a mobilkapcsolat használatáért az ügyfelet semmilyen költség nem terheli.

A T-Home és a T-Mobile nem most kezdett az e-book readerek értékesítésébe, hanem tavaly év végén: az akkor modernnek számító készülék akár 12 havi kamatmentes részletre is megvásárolható volt. Sikere visszaigazolta azokat a várakozásokat, melyek a digitális tartalomfogyasztás gyors magyarországi térnyerését valószínűsítik. Nem csoda, hogy a Magyar Telekom lecsapott az újabb „képernyőre" - a tévé, az internet és a mobiltelefon után az e-book olvasók jelenthetik a negyedik képernyőt, melyről tájékozódnak vagy szórakoznak a modern kor emberei.

Az e-könyvek piaca hihetetlen ütemben bővül világszerte. A Harper Collins kiadó prognózisa szerint 2020-ra minden eladott könyv fele már digitális lesz, s könnyen lehet, hogy előbb is, ha hihetünk az úttörő Amazon minapi közlésének, mely szerint az idei első negyedév mindhárom hónapjában több elektronikus könyvet adtak el, mint hagyományos kötetet.

Az e-könyvekből számítógépen vagy az e-book memóriájában akár több ezer is tárolható, és a teljes e-könyvtár magunkkal vihető. Az elektronikus könyvek másik kereskedelmi előnye a gyors és egyszerű hozzáférésben, az egyszerűbb logisztikában és a készletmentes forgalmazásban rejlik. A felhasználó számára minden eddiginél kényelmesebb vásárlást biztosítanak a mobilinternettel felszerelt olvasók, mint amilyen az új modell is.

A txtr e-book 6"-os verziója, GPRS/EDGE hozzáféréssel biztosítja a mobilhálózaton keresztüli e-könyvvásárlást. De maga a DRM által védett elektronikus könyvek a txtr platformon keresztül iPhone-ra vagy iPad-re, androidos mobiltelefonokra, számítógépre vagy egyéb, a txtr platform elérésére alkalmas eszközre is letölthetők.
Az e-könyvek további előnye, hogy azok a nyomtatott változathoz képest olcsóbban vehetők. Esterházy Péter Esti című, az Ünnepi Könyvhét alkalmából megjelenő új kötete például 2490 forintért tölthető le a www.ekonyv.hu oldalról.

A cikk a T-Mobile támogatásával készült.

 

txtr elektronikus könyvolvasó
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.