Dugók jönnek! Sztrádákra megy a közútkezelő

Megmutatja magát a sztrádákon közlekedőknek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A hazai utak állapota láttán a társaság létében esetleg kételkedők, először az M1-es autópálya bicskei szakaszán szerezhetnek bizonyosságot. De később lesznek korlátozások máshol is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint, a kezelésében lévő autópályákon és autóutakon a cég a tavaszi időszaktól kezdődően folyamatosan végzett, illetve végez lokális burkolatjavítási és karbantartási munkákat. Jövő héttől kezdődően, az időjárás függvényében, már nagyfelületű burkolatjavítási munkákat kezdi el a gyorsforgalmi közúthálózaton a társaság. Első körben az M2-es autóúton és az M1-es autópályán zajlanak, majd az M15-ös autóúton folytatódnak ezek a beavatkozások.

A közlekedők a május 19-ei héttől kezdődően az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a jobb és bal pályán egyaránt találkozhatnak majd a munkavégzések idejére elrendelt korlátozásokkal. A szakemberek az M1-es autópálya, összesen közel 1,2 kilométeres szakaszát érintő munkálatok során több mint 1400 tonnányi aszfaltot építenek be, mintegy 4800 négyzetméternyi felületen.

A munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv áll majd a közlekedők rendelkezésére, ami az M1-es autópálya nagy forgalma miatt jelentősen megnövelheti a megszokott menetidőket. Ezen kívül az autópályával párhuzamos fő- és mellékutak forgalma egyaránt megnövekedhet az alternatív útvonalat kereső autósok által.

Az M1-es és M15-ös gyorsforgalmi utakon a munkálatokat a közútkezelő minél korábban el szeretné végezni, mivel a következő hónapokban a nyugat-európai vendégmunkások közlekedése miatt a szokásosnál is élénkebb forgalom várható az autópályákon. A beruházások ütemezése során a pünkösdi hétvégére várható nagyobb forgalmat is számításba vették a szakemberek, így akkor nem zajlanak majd munkálatok az érintett gyorsforgalmi szakaszokon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.