Drágult a szőlő Tokajban

Idén többet fizet a szőlőért a termelőknek a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt., a cégnél jelentős borászati technológiai fejlesztések kezdődtek meg, és befejeződött az európai szinten egyedülálló termőhely- és ültetvény felmérés - hangzott el a társaságnál szerdán tartott sajtórendezvényen.
Gaálné Király Enikő, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója elmondta: a felvásárlási árakat már meghirdették, azok minőségtől függően differenciáltak. Idén a magas minőségű, késői szüretelésű szőlő kilójáért a vállalat prémium termelői programjához csatlakozó termelők akár 400 forintot is kaphatnak, míg az első osztályú aszú kilójáért 2500 forintot fizetnek.

A kereskedőház 2015-ben mintegy 1100 hektár területről, több mint másfél ezer termelőtől százezer mázsa szőlő felvásárlását tervezi, erre a célra 2 milliárd forintot fordítanak.

A vezérigazgató szólt arról is, hogy egy hosszú távú beruházási projekt keretében 2,5 milliárd forintból elkészült egy 66 ezer hektoliter kapacitású tartálycsarnok, idén pedig egy modern palackozó üzem épül meg, 1,8 milliárd forintból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.