Drágul az arany és az olaj

Hatheti rekordszintre emelkedett az arany ára, miután megnőttek a piaci aggodalmak azzal kapcsolatosan, hogy Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök meg fogja-e tudni szerezni a szavazatok többségét a 2010-es költségvetési beszámolóval kapcsolatos holnapi szavazáson.

 Az arany prompt árfolyama egy százalékkal 1772,48 dollárra emelkedett unciánként, utoljára szeptember 22-én volt ilyen drága. Az azonnali szállítású ezüst ára 0,8 százalékkal unciánként 34,415 dollárra nőtt – írja a Quaestor.

A nyersolaj ára háromhavi rekordszint közelében áll New Yorkban, miközben a jelek arra mutatnak, hogy Görögország bebiztosíthatja pénzügyi mentőcsomagját, ez pedig ellensúlyozta az olasz költségvetéssel kapcsolatos szavazás által gerjesztett aggodalmakat. A határidős árfolyamok 0,7 százalékkal emelkedtek, miután Jeórjiosz Papandreu beleegyezett posztjának elhagyásába, így lehetővé téve egy új kormány alakítását, ezzel megelőzve az ország gazdasági összeomlását.

A decemberi szállítású nyersolaj így hordónként 70 centtel, 94,96 dollárra drágult. A decemberi szállítású Brent könnyűolaj árfolyama 9 centtel 112,06 dollárra emelkedett, így a két olajszabvány közti spread 18,07 dollárt tett ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.