Drága, de így is kaszál a Duna Aszfalt

A kormány új útépítő favoritjaként emlegetett Duna Aszfalt Kft.-vel az élen vág bele az utak felújításába a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ömlenek a milliárdok az aszfaltba.

Konzorciumban összesen 13,9 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzést az új Közgépként elhíresülő Duna Aszfalt – számolt be az mfor.hu.

Összesen hat részben írt ki közbeszerzést a Magyar Közút burkolatépítéssel járó forgalombiztonsági fejlesztési feladatok (tervezési és) kivitelezési munkálatainak elvégzésére. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent kiírás szerint 570,3 kilométer hosszan kell a munkálatokat elvégezni, az erre szánt összeg pedig 51,96 milliárd forint. Az uniós forrásból megvalósuló projektekből kettőt konzorciumban az új Közgépként elhíresülő és egyre jobban terjeszkedő Duna Aszfalt vitt el összesen 13,9 milliárd forint értékben.

A dél-alföldi régióban 71,6 kilométer hosszan végzi majd el a munkálatokat a Hódúttal közösen, amiért 7,18 milliárd forintot kapnak. A nyugat-dunántúli régióban 6,7 milliárdért a Switelskyvel együtt fognak dolgozni az összesen 52,9 kilométer útszakaszon.

Az észak-magyarországi régió munkáit a Colas Út Zrt.- HE-DO Kft.-Hedút '91 Kft. hármasa nyerte meg 8,27 milliárdért, az észak-alföldi régióban a Hódút Kft. és KE-VÍZ 21 Zrt. dolgozik 9,23 milliárdért, a közép-dunántúli és közép-magyarországi régióban 10,6 milliárdért az EuroAszfalt KFt. és Colas Út Zrt. dolgozik, a dél-dunántúli régió munkáit pedig a Soltút–Strabag Dél-Dunántúl Konzorcium (Soltút Kft.; Strabag Általános Építő Kft.) végzi el 9,9 milliárdért.

Noha összegben a két legalacsonyabb árú tenderen győzedelmeskedett a Duna Aszfalt, egységárat nézve ők végzik el a legdrágábban a munkákat. Kiszámolták: a társaság akár 30-40 százalékkal is drágábban dolgozik.

A dél-alföldi régióban ugyanis kilométerenként 100,3 millió forintért újítják meg az utakat, míg a nyugat-dunántúli régióban még ennél is jóval drágábban, 127,3 millióért dolgoznak majd egy egy kilométeres szakaszon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.