Dr. Oetker bővít: kétszer annyi puding Jánossomorjáról
A német cég vezetősége 2012 tavaszán döntött magyarországi gyártókapacitásának bővítése mellett. A beruházás során egy teljesen új, háromszintes üzemcsarnok épül, korszerűsítik a technológiát, valamint környezetbarát, korszerű energetikai rendszert telepítenek.
A sütőport, pudingporokat, süteményporokat, befőzőszereket gyártó élelmiszeripari cég Győr-Moson-Sopron megyei gyára 350 embert foglalkoztat. A jánossomorjai üzem a magyar mellett további 12 európai ország piacaira szállít por alapú termékeket.
Dr. Oetker termékeket már az 1920-as években is gyártottak Magyarországon. A második világháborút követő államosítás után a márka eltűnt a hazai piacról, majd az 1970-es évektől a Győri Keksz licencengedélyt kapott a pudingporok hazai előállítására. A ma is családi vállalkozásként működő német cégcsoport 1992. óta ismét saját székhellyel működik Magyarországon, ekkor alakult meg a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft., 1995-ben pedig Jánossomorján építettek új gyárat.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszerének adatai szerint a Dr. Oetker Kft. 2011-ben 10,8 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 10,6 milliárd forint után. Belföldi árbevétele 6,7 milliárd forintot ért el, exportból pedig 4,1 milliárd forint bevétele származott tavaly. A vállalat 758 millió forint adózott eredménnyel zárta a 2011-es évet, az előző évben pedig 771 millió forint nyeresége volt. A profitot mindkét évben osztalékfizetésre fordította.