Döntöttek a miniszterek! A melegben elmarad a hétvégi kamionstop

Odafigyel az időjárásra is a kormány. A nyárias meleg hírére egyszerre két miniszter dolgozik össze a közúti fuvarozók védelmében. Úgy döntöttek, hétvégére felfüggesztik a kamionok közlekedési tilalmát.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint, a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból június 13-án és 14-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

Azt írják, a kamionstop főszabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén. Az országos tisztifőorvos azonban az érkező hőhullám miatt II. fokozatú hőségriasztást rendelt el június 15-én éjfélig.

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. És mert meleg lesz, ezt meg is tették.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk.  A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.