Dönget az online álláshirdetési piac

A munkáltatók az neten leggyakrabban fejlesztőket keresnek, de kapós a mérnök és a könyvelő is. A legtöbb munkavállaló viszont asszisztens, adminisztrátor és területi képviselő lenne.

Minden korábbi rekordot megdöntött az online meghirdetett állások száma - derül ki a Profession.hu éves adataiból. A munkáltatók leggyakrabban fejlesztőket kerestek, de a mérnök és könyvelő állások is felkerültek a dobogóra. 2013 második félévében decemberében 50 százalékkal több állást hirdettek mint az előző év azonos időszakában.

A cég rendszerében 35 százalékkal többen regisztráltak az előző évhez képest, legtöbben a területi képviselői, az asszisztensi és az adminisztrátori munkakörökre jelentkeztek.

 Zsédely Krisztián a Profession.hu értékesítési vezetője szerint az online álláspiac 2013-ra szinte teljesen átvette a korábbi hirdetési formák szerepét a fizikai munkák terén is. 2013-ban a napi átlagos hirdetések száma 11 százalékkal növekedett a Professionnál.

Összesen több mint 60 ezer új állást töltöttek fel a munkáltatók, ezekre 2,5 millió jelentkezés érkezett. Zsédely Krisztán szerint az október volt a legerősebb hónap: ekkor közel 6000 új pozíciót töltöttek fel a cégek.

Extrém túljelentkezés volt az adminisztrátori illetve irodai munka kategóriákban, jóval könnyebb volt viszont gyártási területen elhelyezkedni.

A hirdetések számának 26 százalékos növekedése mellett a felhasználok száma is jelentősen, 35 százalékkal növekedett a Profession.hu felületein. Önéletrajzból 16, közvetlen jelentkezésből 6 százalékkal volt több az előző évhez képest. A legkeresettebb pozíciók 2012-höz hasonlóan 2013-ban is a területi képviselő, az asszisztens és az adminisztrátor voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.