Dömpingárral támadja a vonalas telefont a Pannon!

Feltöltőkártyás, percalapú mobilinternettel és extra olcsó vezetékes irányú percdíjakkal lepte meg a versenytársait a Pannon. Utóbbival a vezetékes előfizetőket kívánják elcsábítani. A mától már a Telenor nevet viselő mobilcég csökkenti a roaming-díjakat is.

Bevezeti a feltöltőkártyás mobilinternetet és szuper-olcsó percdíjakat kínál vezetékes irányba a Pannon - jelentette be Anders Jensen, a cég vezérigazgatója. A mától Telenor néven működő mobilszolgáltató lépése egyszerű: havidíj nélkül, egyszeri regisztráció mellett, minden csomagjánál öt forintra csökkentik a vonalas irányba indított hívások díját - ehhez hívásonkénti egyszeri, 5 forintos kapcsolási díj adódik. Ez sokkal alacsonyabb, mint a piac mobil-vezetékes hívásdíjai, noha néhány T-Mobile-os csomag percdíja hasonlóan alacsony.

Jens Andersen, Telenor
Jens Andersen, Telenor

Egy, a Telenor által végzett felmérés eredményei szerint a felhasználók kilencven százaléka elégedetlen a mobilról vezetékes irányba bonyolított hívások magas díjaival. - Annak érdekében, hogy e nehéz gazdasági helyzetben kevesebb pénzért többet kínálhasson ügyfeleinek, a Telenor holnaptól elindítja Vezetékes-hívó szolgáltatását, amelynek keretében a vezetékes számok rendkívül alacsony, 5 forintos percdíjjal, külön havidíj nélkül hívhatók mobiltelefonról - mondta Anders Jensen, aki a bejelentést egy hatalmas kukányi vezetékes készülék mellett ejtette meg, majd egy zöld tárcsás készülék kagylóját még le is vágta ollóval a zsinórról.

Mindezzel azt kívánt demonstrálni, hogy számításaik szerint sok, mobillal még nem rendelkező vonalas előfizetőt pont a vezetékes irányú hívások alacsony percdíjai csábítanak be a mobilosok táborába.De azok, akik eddig csak az olcsó városi hívások miatt tartottak vezetékes telefont a mobil mellett, számításaik szerint felszámolhatják a vonalas telefont és többet költhetnek a mobilszolgáltatónál. Ez logikus cél: a Pannon bevétele tavaly komoly mértékben esett, ahogy a nyeresége is, ezért nagyszabású költségcsökkentő programot indított a cég.

A mobilinternet-versenyben is merészett lépett a Pannon/Telenor. Bevezettéké a percalapú, feltöltőkártyás csomagot, amelyet a használat arányában, havidíj és hűségnyilatkozat nélkül vehetnek igénybe az ügyfelek. A cég felmérései szerint a felhasználók 75 százaléka - különösképpen azok, akik számára újdonságot jelent a mobil szélessáv használata - könnyebben értelmezhetőnek találja, ha időmennyiséget, nem pedig adatmennyiséget vásárol. - Azok számára, akik nem tudják, milyen gyakran van szükségük internet-hozzáférésre, a legegyszerűbb választás a most bevezetett percalapú díjazás, azaz, annyit fizetsz, amennyit használsz - mondta Anders Jensen.  Az árak 10 órányi mobilinternet-használat esetén 3 000 forintnál kezdődnek. 

A cég csökkenti a mobilinternet-roaming árait is:az EU-n belül 100 Kbyte hatvan forintba kerül, holnaptól, ami a magyar piacon jelenleg a legolcsóbb.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.