Dohánygyár épül Debrecenben

Új dohánygyár épül Debrecenben, a Róna Dohányfeldolgozó Kft. 2,5 milliárd forintos beruházásához 322,5 millió forint európai uniós támogatást nyert - közölte Stefan Blattner, a többségi tulajdonos luxemburgi Vandewyck Tobacco ügyvezetője.

Elmondta: az építkezés ez év márciusában kezdődött, és fél év alatt érték el a csarnok legmagasabb pontját. Az új üzem képes lesz a hazai és export igényeket is kielégíteni - tette hozzá.

Papp László alpolgármester emlékeztetett arra, hogy 2004-ben 380 ember munkája szűnt meg a városban, amikor bezárt a Debreceni Dohánygyár. A Róna mostani fejlesztése 60 új munkahelyet teremt, és ezzel ismét 380-an dolgoznak az iparágban Debrecenben - fűzte hozzá.

Szavai szerint azonban a mezőgazdasági termelésre épülő új beruházás ennél jóval több embernek - hajdú-bihari és szabolcs-szatmár-beregi dohánytermelő családnak - jelenthet megélhetést.

Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta: a régiónak jutó 110 milliárd forint fejlesztési forrásból a mostani uniós költségvetési ciklusban minden hármadik forint Debrecenben hasznosult, ahol a gazdaságfejlesztésre fordított 14 milliárd forint felhasználásával csaknem 800 új munkahelyet teremtettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.