Schauble a Corvinus díszdoktora lett

Wolfgang Schauble a Corvinus Egyetem díszdoktora lett. A kereszténydemokrata német pénzügyminisztert a német és európai versenyképesség növelésében elért eredményei miatt ismerték el.

Schauble a barátság és a két ország közötti szoros és mély együttműködés jeleként értékelte a kitüntetést, ami további bátorítást ad munkájához. Emlékeztetett arra, hogy a vasfüggöny lebontásában, s ennek folyományaként a berlini fal leomlásában, a német újraegyesítésben mekkora szerepet játszott Magyarország. „Ezt nem felejtjük el önöknek – hangsúlyozta az újraegyesítést a kilencvenes évek elején nyugatnémet belügyminiszterként levezénylő politikus.

A Corvinus Egyetemen díszdoktorrá avatták Wolfgang Schauble-t

Az elismerés egyben bátorítást ad az európai egyesítési folyamat elmélyítéséhez – folytatta a Schauble, aki 1972 óta tagja a Bundestagnak, s ezzel a második leghosszabb terminust tudhatja magáénak.

Meggyőződésének adott hangot, hogy Európa úrrá lesz a mostani válságon is, és mint eddig mindig, ezúttal is erősebben és egységesebben kerül ki a krízisből. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, még nagy feladataink vannak – tette hozzá, a felelősök keresése helyett az az összefogásra és a közös fellépésre helyezve a hangsúlyt. Együtt valamennyien kicsik vagyunk, de együtt erősek lehetünk – hangoztatta, elutasítva a nemzeti egoizmust előtérbe helyező politikákat. A közös jövőnket védjük, nem teszünk se többet, se kevesebbet – zárta beszédét a német  pénzügyminiszter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.