Devizahitelek: Varga először a Békemenetesekkel egyeztetett

A Bankszövetséggel megkezdett tárgyalások előtt a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórummal egyeztetett Varga Mihály a devizahitelekről.

Civil érdekképviselettel egyeztetett a lakáscélú devizahitelekről Varga Mihály - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca erről szóló közleménye szerint a miniszter a "devizahitelesek jelentős részének érdekeit képviselő Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA)" tagjaival tárgyalt. A fórum és a hozzá csatlakozó alapítvány a Békemenet egyik fő szervezője. A közlemény más érdekvédelmi szövetséget nem említ a tárgyalópartnerek között. A közleményből kiderül: a találkozót az alapítvány kezdeményezte. 

Az NGM szerint a tárgyalásra annak érdekében került sor, "hogy a devizahitelesek ügyében – különös tekintettel a lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelekre – kompromisszumos és minden érintett bevonásával szolidáris megoldás szülessen". A szaktárca a találkozó célját abban jelölte meg, hogy megsimerjék "a civilek képviselőinek véleményét a lakáscélú devizahitelek kivezetésének lehetőségeivel kapcsolatban".

A közlemény értelmében a "találkozón megvitatott információk birtokában kezdődhetnek meg a tárgyalások a Magyar Bankszövetséggel."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.