Deutsch internetkánaánt ígér a választásokra

Deutsch Tamás internetbiztos szerint 2017-től 18 százalékra csökken az online elérés áfája, noha ezt most az EU tiltja. "2017-2018-ra" (értsd: a választásokra) lesz szegénycsomag, házhoz jön a hipersztráda, a legkisebb falu központjában is ingyen instázhatnak a lányok, és a suliban se kell többé kábelekkel vesződni.
A kormány az Európai Unióhoz fordul az internetszolgáltatás áfájának csökkentése érdekében - idézi Deutsch Tamás Digitális jólétprogram összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos Magyar Időknek adott nyilatkozatát a napi.hu. A jelenlegi EU-szabály szerint a szolgáltatást minden tagállamban az adott ország legmagasabb forgalmi adómértékével kell sújtani.

A magyar kormány - ezt látszólag áthágva - 2017. január 1-jétől a legmagasabb, 27 százalékos szintről 18 százalékra mérsékli az internet áfáját. Ennek jogszerű megvalósítására két út adódik. Az egyik szerint Magyarország kivételt kér az EU-tól. De a visegrádiakkal együtt az internetadóra vonatkozó kötelezvény törlését is kérhetjük. Az internetáfa 18 százalékra csökkentése 14-15 milliárdos adókieséssel jár.

Tájékoztatása szerint azoknak, akik eddig nem tudták megfizetni a kapcsolatot, 2017-2018-tól alapcsomagot vezetnek be. Európa-szerte nálunk lesz elsőként elérhető minden háztartás számára a "szupergyors" vezetékes net is - tette hozzá.

2017-2018-ra minden település legalább egy közterületén és közintézményében lesz ingyen wifi (ez ma 2300 hazai településen hiányzik), ami 400-500 milliót igényel. Az iskolákban szintén lesz wifi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.