Derűs nap várható a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 202,15 pontos emelkedéssel, 15846,88 ponton nyitott pénteken. Ez a csütörtöki záró értékéhez képest 1,29 százalékos erősödés. Elemzők az elmúlt napok rövid megtorpanása után alapvetően optimista hangulatú kereskedésre számítanak ma, ám az eurózónából és az Egyesült Államokból érkező adatok lefelé is húzhatják a mutatókat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 202,15 pontos emelkedéssel, 15846,88 ponton nyitott pénteken. Ez a csütörtöki záró értékéhez képest 1,29 százalékos erősödés. Elemzők az elmúlt napok rövid megtorpanása után  alapvetően optimista hangulatú kereskedésre számítanak ma.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a pozitív nyitás oka elsősorban a fejlett piacokon eddig tapasztalt, illetve a határidős indexek alapján valószínűsített ismételt emelkedés lehet.

Az általános nemzetközi optimista hangulat ellenére hektikus budapesti kereskedésre számít Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője. Mint mondta, pénteken az Egyesült Államokból, valamint az eurózónából is számos jelentős makrogazdasági adat érkezik, amelyek akár egymással ellentétes hatásokat is kiválthatnak a nap folyamán. A szakértő szerint a nap legnagyobb kérdései közé tartozik, hogy a korábbi napokban felülteljesítő OTP képes lesz-e "beszállni" egy esetleges nagyobb emelkedésbe. Kérdés az is, hogy a jelenleg "nem túl szerencsés csillagzat alatt álló" Mol tudja-e korrigálni az elmúlt napokban elszenvedett veszteségeit, vagy további "lecsorgásba" kezd.

A BUX 61,96 pontos, 0,39 százalékos csökkenéssel, 15644,73 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 25,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 180 forinttal, 1,30 százalékkal 13690 forintra csökkent, 3,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 49 forinttal, 1,37 százalékkal gyengült, 3540 forinton zárt, forgalma 18 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 7 forinttal, 1,13 százalékkal 625 forintra erősödött, forgalma 1,2 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 400 forinttal, 1,31 százalékkal 31000 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.