Demján tiszteli a kultúrantropológusokat, de...

Százezerrel többen adózhatnak, ha valóra válnak a kormány munkahelyvédelmi elképzelései – vélekedett Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, miután Rogán Antallal tárgyalt. Rogán elmondta: a tervekből ősszel lehet jogszabály.

Akár százezer új adózót is hozhatnak a kormány munkahelyvédelmi tervei – mondta Demján Sándor. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke azután beszélt erről, hogy a két kormánypárti frakció vezetői a kormány tízpontos munkahelyvédelmi programjáról, valamint további gazdaságpolitikai kérdésekről konzultáltak a szövetséggel. Rendkívüli mértékű és méretű lépést jelentenek a lépések – idézi Demjánt a Vg.hu. A százezres szám, ahány új adózó lehet szerinte, elsősorban a kisvállalkozók és a pályakezdők munkaerőpiacra téréséből jöhet össze.

A végső megoldás azonban nem a mostani tervezet, hanem megteremteni a gazdaság beindításának forrását – tette hozzá. Az alapprobléma az: van-e piac, ahova be lehet fektetni – véli a VOSZ-elnök. Ez azonban szerinte megvan Magyarországon. A foglalkoztatási arányait helyre kell tenni, mert „ugyan szükség van kultúrantropológusokra”, de a gazdaságot a fogyasztás indíthatja be. Demján úgy fogalmazott: nem akar megsérteni senkit, de a gyógyulás útja az arányok helyreállítása lehet, a termelő szektorok javára.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.