Demján PPP-ben! Szentpéterváron épít a TriGranit

A budapesti Művészetek Palotája után egy multifunkcionális kulturális központ létrehozását kezdi meg a Demján Group Szentpéterváron. A több mint 80 ezer négyzetméteres épületegyüttes magába foglal egy 1600 fős koncerttermet, egy kiállítási központot, és egy 2500 fős konferencia- és rendezvényközpontot is.

A város PPP-pályázatot (public-private partnership, azaz közfeladatok megoldása a közszféra és a magántőke együttműködésével)írt ki egy kulturális központ létrehozására, amelyen a Demján Group az Inveszt-Sztroj nevű orosz vállalatával két fordulóban elnyerte a megvalósítás lehetőségét - számolt be az Ingatlan.net.

Az engedélyezési eljárást követően – amely alatt elkészülnek az infrastrukturális beruházások – két év alatt épül fel a szentpétervári komplexum. A több mint kétszáz millió eurós, PPP-konstrukcióban megvalósuló beruházásban a Demján Group irányítása alatt álló TriGranit Fejlesztési Zrt. működik közre.

A szentpétervári kulturális épületegyüttes tervezője Zoboki Gábor, a Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda vezetője és munkatársai, akik helyi építészirodákkal, építészekkel együttműködve tervezték meg a Vasziljevszkij-sziget új látványosságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.