Demján Sándor újrázik az OTSZ élén

A takarékszövetkezetek többségét tömörítő érdekvédelmi szervezet, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) pénteki közgyűlésén 95 százalékos többséggel ismét elnökké választották Demján Sándort – tájékoztatott a szövetség.

A régi-új alelnök Túri Dénes lett, s a tagok kilencven százalékot meghaladó támogatás mellett elfogadták az OTSZ idei költségvetésének felülvizsgálatával és a büdzsében szereplő fenntartási hozzájárulással összefüggő javaslatokat.

A pénzintézet jövő heti rendkívüli közgyűlése kapcsán az OTSZ Takarékbank-részvényes tagszervezetei 87 százalékos többséggel meghozott határozat keretében ismét kinyilvánították, hogy nem fogadják el a folyamatban lévő jogi eljárások megkerülésére irányuló magánbefektetői kezdeményezéseket, s továbbra is bíznak a magyar jogrendben, az Alkotmánybíróság pozitív döntésében.

Az OTSZ véleménye szerint a szavazások egyértelmű eredménye megerősíti a szövetség vezetése által eddig képviselt irányvonalat. A döntések támogatottsága cáfolja az OTSZ tagszervezeteinek megosztottságára és a szervezet szakadására vonatkozó korábbi állításokat – fogalmaz a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.