Decembertől új elnök-vezérigazgató az ING élén

Kovács Zsolt, eddigi értékesítési és disztribúciós igazgató lesz december 1-től az ING Biztosító új elnök-vezérigazgatója.

Elődje, Martin Gribnau - hároméves megbízatása lejártával - távozik posztjáról és a Magyarországon sikerrel kialakított és bevezetett új értékesítési rendszer nemzetközi bevezetéséért lesz felelős.

Kovács Zsolt a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett, 1998-ban került az ING Befektetési Alapkezelő Zrt-hez, ahol előbb befektetési igazgató majd 2002-2007 között vezérigazgató volt. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) igazgatóságának tagja 2003 és 2007 között. Ezt követően az ING Biztosító Zrt., valamint az ING Pénztárszolgáltató Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettesi posztot töltötte be.

Az ING Biztosító 1991-ben jött létre Magyarországon és 1997 óta folyamatosan a hazai életbiztosítási piac első számú szereplője. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai alapján a múlt évi díjbevétele a 411 milliárd forintos életbiztosítási piacból 79 milliárd forinttal részesedett. A 19,2 százalékos piaci részesedése 24,5 százalékra emelkedik az egyszeri és eseti díjakkal korrigálva.

Az idei első három negyedévben a 308 milliárdos díjbevételből 56 milliárd forinttal részesedett az ING. A piaci részesedése 18,1 százalék, amely az egyszeri és eseti díjakkal korrigálva 24,1 százalékra emelkedik. A korrigált számításnál a folyamatos díjas életbiztosításokhoz az egyszeri és eseti díjak 10 százalékát adják hozzá a MABISZ statisztika készítői.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.