December 5-től kötelező lehet a bioüzemanyag minden forgalmazónál

Minden üzemanyag forgalmazónak kötelező lesz 6 százaléknyi bioüzemanyagot értékesíteni 2010 december 5-től - ha a parlament elfogadja az erre vonatkozó törvényjavaslatot. A szabályszegők januártól már büntetést fizetnek.

A megújuló energia közlekedési célú felhasználásának előmozdítására és a közlekedésben felhasznált energia üvegházhatású gázkibocsátásának csökkentéséről szóló törvényjavaslatot a parlament informatikai és gazdasági bizottsága 22 igen és négy tartózkodással javasolta általános vitára a keddi bizottsági ülésen.

A bizottság tárgyalt egy, a 2009-es zárszámadáshoz benyújtott módosító javaslatot is, amely azt tartalmazza, hogy "a 2009. évben folytatott költségvetési gazdálkodás számos ponton megsértette az államháztartási törvényben rögzített elveket és indokolatlan mértékben terhelte meg a 2010. évi költségvetés végrehajtását". Erről a javaslatról - amit a képviselők a napirendi pont tárgyalása előtti percekben kaptak kézhez és a kormány is támogatott - a bizottság 22 tagja igennel, négy pedig nemmel szavazott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.