Dávid Ilona lesz a MÁV elnöke

Május 11-től Dávid Ilonát nevezték ki a MÁV Zrt. igazgatóságának elnökévé – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Dávid a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait egyelőre megbízási jogviszony alapján látja el, az átmeneti időszakra díjazást nem kap.

Elődje, Szarvas Ferenc közös megegyezéssel távozik a MÁV Zrt. éléről. Dávid Ilona a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról a vállalat május 23-án esedékes közgyűlésén mond le, utána létesít munkaviszonyt a MÁV-val. Dávid Ilona ugyanakkor továbbra is a GYSEV Zrt. igazgatósági elnöke marad.

Támogató döntés esetén 2012. május 24-től megbízott vezérigazgatóként Kövesdi Szilárd gépészeti és pályavasúti üzletágvezető irányíthatja a regionális vasúttársaságot.

A közösségi közlekedés teljes megújításában döntő fontosságú feladat a legnagyobb hazai vasúttársaság szervezeti átalakítása, ésszerűsítése, működési és gazdálkodási hatékonyságának növelése. A szaktárca a GYSEV Zrt. elmúlt két évének eredményei alapján alkalmasnak tartja Dávid Ilonát e kormányzati elvárások megfelelő képviseletére és teljesítésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.