Danone: a gyár bezár, a joghurt marad

Bezárja gyárát Budapesten a Danone. A társaság fokozatosan állítja le a termelést.

A Danone közlése szerint, hazai gyárának kapacitáskihasználtsága olyan alacsony szintre csökkent, amely hosszú távon már nem tartható fenn, ezért a vállalat szerdán bemutatott terve szerint fokozatosan csökkentené és 2015 második félévére pedig beszüntetné a budapesti gyártást.

A cég a lehető legszéleskörűbb támogatási programot kívánja nyújtani, melyet minden egyes dolgozó személyes igényeihez igazítanának majd. A vállalat vizsgálja az ipari terület gazdasági hasznosításának minden lehetséges módját is.

A Danone Kft. a jövőben is folytatni fogja kereskedelmi tevékenységét Magyarországon, a jól ismert Danone márkák és a termékek jelen maradnak a magyar piacon.

A lépést a friss tejtermékek iránti évek óta tartó tartósan csökkenő kereslet, illetve a kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek tették szükségessé. Ezek a tényezők annak ellenére vezettek a budapesti gyár gyártókapacitás-kihasználtságának folyamatos csökkenéséhez, hogy a vállalat az évek során számos komoly erőfeszítést tett a helyzet javítására, jelentős beruházásokkal, illetve az exporttermelés bővítésével.

A terv része a Danone Csoport európai ipari hálózata működésoptimalizálási programjának, és a hatékonyabb erőforrás-elosztás révén várhatóan hozzájárul majd a csoport globális versenyképességének növeléséhez és fenntartható működéséhez.

A magyar menedzsment megkezdi az egyeztetést a vállalati szakszervezettel, illetve üzemi tanáccsal a tervről, a javasolt időzítésről és a dolgozói támogatócsomagról. A terv 155-öt érint az összesen 270 magyarországi pozícióból. A Danone kész minden dolgozóját hosszú távon támogatni, és személyre szabott támogatócsomagot terveznek felajánlani számukra. Egy belső munkahelyi támogatóközpontot is felállítanak majd, melynek célja, hogy minden egyes dolgozónak segítséget nyújtson abban, hogy számára megfelelő foglalkoztatást találhasson.

A Danone szándékában áll, hogy a magyarországi tejtermelő partnereitől a tejet a jövőben is felvásárolja.
A vállalat vizsgálja az érintett ipari terület gazdasági hasznosításának minden lehetséges módját. Ennek érdekében a vállalat egyeztetést kezdeményez a helyi önkormányzattal, a kerület fejlesztési tervekkel összhangban lévő, munkahelyteremtő, fenntartható hasznosításáról, melyhez aktívan hozzá kívánnak járulni.

A Danone továbbra is régiós központ marad a Danone Csoport hálózatában, és folytatja kereskedelmi tevékenységét az országban. A Danone márkák továbbra is elérhetőek lesznek a hazai piacon, a cég a jövőben is kiskereskedelmi partnerei segítségével juttatja el minőségi friss tejtermékeit a magyar fogyasztóihoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.