Czomba koordinál a Dunaferr-ügyben

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ISD Dunaferr Zrt.-vel való folyamatos kapcsolattartásra Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt jelölte ki.

Mint ismert, a Dunaferr-rel kapcsolatos csoportos létszámleépítés bejelentését követően a Kormány felhatalmazta Varga Mihályt, hogy a cég megvásárlása érdekében kezdjen tárgyalásokat a társaság tulajdonosával. Kormányhatározat értelmében a nemzetgazdasági tárca vezetője megbízást kapott arra is, hogy gondoskodjon a Dunaferr Zrt.-vel történő folyamatos kapcsolattartás rendjének kialakításáról. Erre a Czomba Sándort, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárát jelölték ki - tartalmazza a minisztérium közleménye.

Ismereteink szerint azonban egyelőre bizonytalan, hogy a héten lesz a leépítéssel kapcsolatban megbeszélés a kormány és a cég vezetése között. A tulajdonosokkal történő tárgyalások előkészítésével megbízott Evgeny Tankhilevich vezérigazgató ugyanis – ismereteink szerint – a héten szabadságon van. Forrásaink szerint egyébként a vállalatnál a 1500 fős leépítéssel kapcsolatban egyébként "érdemi fejlemény nem is nagyon történt".   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.