Csurgó Ottó lett a CIG Pannónia új elnöke

Csurgó Ottó váltja a CIG Pannónia igazgatósági elnöki posztján Horváth Bélát, aki szerdán lemondott igazgatósági tagságáról és elnöki pozíciójáról is. A vállalat mai közgyűlése három új tagot választott az igazgatóságba – közölte lapunkkal a biztosítótársaság.

Horváth Béla, a CIG Pannónia Életbiztosító alapítóinak egyike, 2007-től a CIG Pannónia Életbiztosító elnök-vezérigazgatójaként, majd 2010. január 1-jétől az igazgatóság elnökeként vett részt a társaság irányításában. Horváth 2013. április 17-én lemondott mind a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nél, mind a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nél betöltött igazgatósági tagságáról, és elnöki pozíciójáról.

Az igazgatóság egyhangúlag Csurgó Ottót választotta meg mind a CIG Pannónia Életbiztosító, mind pedig a CIG Pannónia EMABIT igazgatósági elnökének. Csurgó Ottó jogi diplomáját 1981-ben szerezte meg, majd jogi szakvizsgát és biztosítási szakjogász képesítést szerzett. 1988-ig az Állami Biztosítónál dolgozott jogtanácsosként, a jogi osztály vezetőjeként. 1988–1990 között az AVUS–ÁB Nemzetközi Kárrendezési Kft. ügyvezető igazgatója, 1990–2001 között a Colonia Biztosító Rt. igazgatóságának tagja, majd vezérigazgató volt.

Ezt követően 2007-ig biztosítás, pénzügyi szolgáltatások területén senior konzulensként tevékenykedett az ART Consult Management Consultingnál, 2007 és 2010 között az OTP Groupama Garancia Biztosító Zrt. nem-életbiztosításokkal foglalkozó vezérigazgató helyettese volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.