Csúcson a debreceni repülőtéri bázis csarnoka

Elérte legmagasabb pontját a debreceni repülőtéren létesülő cargo- és logisztikai bázis első, ötezer négyzetméteres csarnoka. A város hamarosan nem csak vasúti és közúti közlekedési csomópont lesz, hanem a légi áruszállítás egyik fontos centruma is, ami újabb befektetők érdeklődését is felkeltheti a térség iránt.

A mai bokrétaünnepen Papp László, Debrecen alpolgármestere megemlítette, hogy a Xanga cégcsoport a debreceni Határ úti ipari park működtetésével több ezer új munkahely létrejöttében közreműködött, s hasonló nagyságrendű fejlesztéseket ígér a repülőtér környezetében is.

Herdon István, a beruházó Xanga cégcsoport igazgatója elmondta: a repülőtér-fejlesztés első ütemeként megvalósuló épület 600 millió forintba kerül, amihez 150 milliót az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának logisztikai pályázatán nyertek.

A 2015 végéig felépülő összesen mintegy 50 ezer négyzetméter alapú logisztikai bázis lehetőséget teremt a rendszeres légi áruforgalom beindítására is - tette hozzá az igazgató. A Xanga cégcsoporthoz tartozó SAIGO Port Kft. befektetésben felépülő logisztikai csarnokot decemberben helyezik üzembe.

Az MTI érdeklődésére hozzátette: folyamatos, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak kínai cégekkel, aminek eredményekét jövő év első felében tíz kínai cég települ Debrecenbe. Számukra most készítik a projektajánlatokat, ami a kínai fordítás miatt igen időigényes. Az első kínai betelepülők között a repülőtér üzemeltetéséhez köthető vállalkozások is lesznek - tette hozzá Herdon István.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.