Csúcskereset nyugdíjból

A legnagyobb nyugdíj ma havi 790 ezer forint, a legalacsonyabb – amit hatezren kapnak – 28 500, vagy annál is kevesebb. Megéri a korhatár után dolgozni, a bónusz duplájára emeli az ellátás összegét.

Megéri 70-80 évesen is dolgozni, a legnagyobb öregségi nyugdíjat havonta kézhez kapó honfitársunknak 789 870 forintot utal a Nyugdíjbiztosító – írta a Világgazdaság. A csúcskeresetű nyugdíjas 57 év munkaviszony után vonult vissza. A korhatárnál tovább dolgozók bónusza jelentősen növeli az ellátás összegét, akár meg is duplázhatja azt, általában ez magyarázza a nagyobb összegű nyugdíjakat. Az első tíz legamagasabb öregségi nyugdíj összege 679 494 forint. 

A legkisebb nyugdíj összegét törvény szabályozza, ez ma 28 500 forint. Ezt hatezren kapják, ám van alacsonyabb összegre is példa olyanok esetében, akik a korhatárnál korábban vonultak nyugdíjba, és ezért nekik alacsonyabb összegű ellátás jár. 

Az összes nyugdíjas közül a negyvenéves szolgálati idővel nyugdíjba vonult nők számíthattak átlagosan a legmagasabb, több mint 108 ezer forintos havi ellátásra. Az öregségi nyugdíjak 95 716 forintos havi átlaga ennél csaknem 13 ezer forinttal volt kevesebb. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.