Komáromban csomagol a Mylan

Csomagolóközpontot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel négyszáz új munkahelyet teremt a régióban.

A Mylan egy 10 ezer négyzetméteres csarnokot vásárolt Komáromban, ahol a vállalat gyártóegységeiből érkező, szájon át szedhető tablettákat és kapszulákat csomagolnák be - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből. A beruházás keretében csomagoló, tároló és támogató funkciók - így egy minőségellenőrző laboratórium - épül.

Olyan beruházásokra, olyan fejlesztésekre van szükség, amelyek egyértelműen az ország gazdaságát erősítik; amelyek nem rombolnak, hanem a hazai vállalkozókra támaszkodva építik, fejlesztik Magyarországot - hangsúlyozta dr. Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára a beruházás bejelentésekor.

A Mylan ügyvezető igazgatója, Rajiv Malik ugyanakkor arról beszélt: cégük alapos mérlegelés után döntötte el, hogy Komáromban bővíti tevékenységét. Új csomagolóbázisuktól sokat várnak - remélik, hogy a beruházás hozzájárul üzleti tevékenységük fejlődéséhez és egyben a helyi gazdaság motorja is lesz. A társaság célja, hogy gyógyszereit a világon élő hétmilliárd ember számára elérhetővé tegye.

A tevékenység az Európai Gyógyszerügynökség, az Amerikai Élelmiszeri és Gyógyszerügyi Hivatal, illetve a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet minden előírásának megfelel majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.