Csökkentek a magyar CDS-felárak

Londoni elemzők szerint az EU meglepő módon kompromisszumképesebbnek bizonyult, mint a magyar kormány.

Csütörtökön is folytatódott a londoni piacon a magyar államadósság-törlesztési kockázat ellen kínált biztosítási tranzakciók árazásának lendületes csökkenése az IMF/EU-tárgyalásokhoz adott brüsszeli hozzájárulás hatására.

Londoni felzárkózó piaci elemzők csütörtöki értékeléseikben úgy vélekedtek, hogy az EU-bizottság "meglepő módon" kompromisszumkészebbnek bizonyult a magyar kormánynál a kötelezettségszegési ügyekben.

Az egyik vezető londoni adósságpiaci adatszolgáltató, a Markit Financial Information Services adatai szerint az irányadó ötéves futamidejű magyar állampapírok törlesztési leállására köthető határidős biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) a csütörtöki londoni jegyzést 528 bázispontos középárfolyamon kezdték. Ez hatalmas, 40 bázispontos esés az előző záróhoz képest.

A Markit csütörtöki kimutatása szerint ez meglátszott a cég által a tágabb értelemben vett közép-kelet-európai térség szuverén adósságára kidolgozott iTraxx SovX CEEMEA CDS-index egészén is, amely csütörtökre 5,36 bázisponttal, 1,83 százalékkal 287,50 bázispontra csökkent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.