Csökkent az Egyesült Államok GDP-je a második negyedben

Az Egyesült Államokban éves szintű egy százalékkal csökkent a hazai össztermék (GDP) a második negyedévben, a csütörtöki, második becslésben közölt adat szerint. Ez megegyezik a július végén kiadott előzetes becsléssel.

Az elemzők a mostani becslésre 1,5 százalékos visszaesést vártak. Az első negyedben az amerikai gazdaság még éves szintű 6,4 százalékkal zsugorodott. Az Egyesült Államokban egy százalékkal csökkent szezonálisan kiígazítva a hazai össztermék (GDP) éves szintre számolva.A csütörtökön közölt második becslés megegyezik a július végén kiadott előzetes adatokkal. Az elemzők a mostani becslésre 1,5 százalékos visszaesést vártak.

Az első negyedévben az amerikai gazdaság 6,4 százalékkal esett. Elemzők szerint a vártnál jobb adat újabb jele annak, hogy a recesszió a végéhez közeledik. A jelentés szerint a második negyedévben a vállalatok készletállománya és állóeszköz-felhalmozása jobban csökkent, mint az elsőben. Ezeket azonban valamelyest ellensúlyozta a lakossági fogyasztás lassúbb csökkenése, az export alakulása és a lakóingatlan-építések változása.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.