Csökkent a szállítási teljesítmény

A harmadik negyedévben 1,9 százalékkal csökkent az árutonna-kilométerben mért szállítási teljesítmény, miközben a szállított áruk tömege 9,3 százalékkal volt kisebb az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal ma.

Az első háromnegyed évben 3,2 százalékkal nőtt az árutonna-kilométerben mért szállítási teljesítmény, miközben a szállított áruk tömege 7,6 százalékkal volt kisebb az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az első két negyedévben még 6,8 százalékkal és 5,4 százalékkal nőtt az árutonna-kilométerben mért teljesítmény az előző év azonos időszakához képest, míg a szállított áruk tömege minden negyedévben kisebb volt az egy évvel korábbinál, sorrendben 3,1 százalékkal, 9,1 százalékkal és 9,3 százalékkal.

Az első háromnegyed évben a helyközi személyszállításban az utasforgalom és az utaskilométerben mért teljesítmény az elmúlt évihez hasonló volt. Budapest-Ferihegy repülőtér utasforgalma lényegében stagnált, 6,3 millió fő volt.

A Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik 45 ezres száma 25 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.