Csökkent a Ryanair profitja

Csökkent az ír Ryanair profitja az idei második negyedévben: elsősorban azért, mert az áprilisi izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt légtérzár következtében csökkent a forgalom, illetve azért, mert drágult az üzemanyag.

A legnagyobb európai fapados légitársaság adózott eredménye 24 százalékkal 93,7 millió euróra csökkent április-június között az egy évvel korábbi 123 millióról. A bevétel ugyanakkor 14 százalékkal 693 millió euróra nőtt.

Michael O'Leary vezérigazgatónak túl sok vidámságra most nincs oka
Michael O'Leary, chief executive of Irish low-fare airline Ryanair, makes a face as he holds a news conference in Brussels, March 18, 2009. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM TRANSPORT BUSINESS IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE)

A vulkánkitörés okozta több napos leállás 50 millió eurós veszteséget okozott, az üzemanyagszámla 34 százalékkal 287 millió euróra emelkedett a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Mindamellett a társaság fenntartotta korábbi előrejelzését, miszerint az adózott eredmény az egész évben 10-15 százalékkal növekszik tavalyhoz képest, és 350-375 millió euró körüli lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.