Csökkent a Mapei forgalma

Az építőipari ragasztókat, fugázókat és szigetelőanyagokat gyártó Mapei Kft. első félévi 2,6 milliárd forintos árbevétele 3,6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, de év végéig még sikerülhet a tervezett 10 százalékos növekedés - közölte a társaság.

A 6,5 milliárd forintos árbevételre az ad lehetőséget, hogy az építőipar mélyrepülése ellenére a Mapei Kft. növelni tudta megrendeléseit. A közlemény idézi Markovich Béla ügyvezetőt, aki a növekedést a tavaly alapított MÉBKER hálózatnak (Első Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózat) tulajdonítja. Ennek keretében beszerzési kedvezményekkel, marketingtámogatással és képzésekkel támogatják a tagkereskedőket. A 40 taggal indult hálózat napjainkra mintegy 100 tagot számlál.

Kitörési pontnak a felújítási piacot tartja a Mapei, mivel az új építés nagyon visszaesett. A felújítások növekedése miatt megnőtt a szigetelő- és burkolási anyagok iránti kereslet.

A Mapei Kft. 1991-ben alakult, a világhírű olasz Mapei S.p.A. leányvállalataként. Egy gyára működik Sóskúton, ahol építőipari segédanyagokat gyárt a magyar piac mellett exportra is. A cég alkalmazottainak száma 143 fő. A Mapei csoport a világ 5 kontinensén 28 országban tevékenykedik, 67 leányvállalattal és 59 gyártóegységgel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.