Csökkent a lakosság rezsitartozása

Egy év alatt 26 milliárd forinttal csökkent a fogyasztók rezsitartozása – arta mai számában a Napi gazdaság. A gáz- és a villanyelmaradások jelentősen, tízmilliárdos összegben csökkentek, a távhődíjhátralék másfél milliárddal lett alacsonyabb. Az adósságok negyven százalékának megfizetésére ugyanakkor legalább egy éve várnak a szolgáltatók.

Az elmúlt év március elején még 120 milliárd forintot tett ki a fogyasztók gáz-, villany- és távhőelmaradása, ami az év ugyanezen időszakára 94 milliárd forintra apadt.

Az látszik, hogy a legnagyobb problémát a gázszámlák befizetése jelenti a lakosságnak, az együttes tartozás itt a 44 milliárdot is túllépte. A teljesség kedvéért ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy egy év alatt a nyilvántartott földgázelmaradás csökkent a legnagyobb mértékben. Ezzel szemben az akár meglepőnek is mondható, hogy a távhődíjak befizetése jelenti a legkisebb gondot, miután itt az adósságállomány mintegy 18 milliárd forint.

NEm jó hír, hogy az össztartozás egyharmada, 32 milliárd forint új keletű, egy hónapnál rövidebb ideje áll fenn. Az egyéves, vagy annál is régebbi gáz-, villany- és távhőtartozások együttes értéke márciusban megközelítette a 37 milliárd forintot. Vagyis a hiányzó befizetések negyven százaléka már jó ideje nem futott be a szolgáltatókhoz.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.