Csökkenőben a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom a naptárhatástól megtisztított adatok alapján szeptemberben 1,6 százalékkal, míg az első kilenc hónapban összesen 2 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától.

 A kiskereskedelmi forgalom a naptárhatástól megtisztított adatok  alapján szeptemberben 1,6 százalékkal, míg az első kilenc hónapban összesen 2 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától. Szezonálisan és naptárhatástól megtisztítva 0,3 százalékkal mérséklődött az előző  hónaphoz képest - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)  legfrissebb felméréséből. Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a naptárhatástól megtisztított adatok alapján 1,4 százalékkal maradt  el az előző év azonos időszakától, míg a szezonális és naptárhatástól  megtisztított adatok alapján a kiskereskedelmi eladások volumene az  előző hónap szintjéhez képest nem változott.

Tavaly szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom a naptárhatástól  megtisztított adatok alapján 4,8 százalékkal maradt el az egy évvel  korábbi szinttől, az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal mérséklődött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.