Csökkenhet az üzemanyagár

Jövő héten a benzinár 3-5, a gázolajé 3 forinttal csökkenhet - véli a GKI Energiakutató.

A benzin 5, a gázolaj 3 forinttal kerülhet kevesebbe augusztus 14-én, szerdán - júsolja a nemzetközi folyamatok alapján a GKI Energiakutató.

A benzin kiskereskedelmi átlagára 422 forintra, a gázolajé 425 forintra mérséklődhet.

A hét folyamán a Brent kőolaj hordónkénti ára az augusztus 2-i 110,7 dolláros szintről péntekre 109,5 dollárra csökkent.

A Reuters adatközlése alapján az irányadó tőzsdén a benzin ára 3,6 százalékkal, a gázolajé 0,6 százalékkal csökkent. A forint árfolyama heti átlagban 0,7 százalékkal erősödött a dollárhoz képest.

A forint árfolyama ezen a héten segítette az üzemanyagárak csökkenését.

A már literre és forintra átszámolt mediterrán tőzsdei jegyzésárak így a héten a benzin esetében 4,3 százalékos, míg a gázolajnál 1,3 százalékos mérséklődést mutatnak.

A benzinnél az észak-európai piacok változását figyelembe véve 3 forintos csökkenés lenne indokolt, de a dél-európai piacon jelentkező nagy mérséklődés akár 5 forint feletti áresést is lehetővé tesz.

A benzin mostani ára gyakorlatilag azonos a tavalyival, a gázolajé 0,5 százalékkal alacsonyabb. Egy havi nettó átlagkeresetből tavalyhoz képest körülbelül 6 százalékkal több benzint és 6,5 százalékkal több gázolajat vásárolhatunk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.