Csökkenhet a benzinár

Jövő héten néhány forinttal csökkenhet a benzinár - jósolja a GKI Energiakutató.

Legfeljebb a benzin ára csökkenhet 2-3 forinttal a jövő héten a GKI Energiakutató szerint. A gázolaj ára változatlan maradhat. A benzin kiskereskedelmi átlagára 399 forintra állhat be, míg a gázolajé 423 forint körül maradhat.

A Brent kőolaj hordónkénti ára 108,7 dollárról 112,75 dollárra emelkedett. A Reuters adatai szerint a benzin irányadó nemzetközi ára 1,2 százalékkal csökkent, míg a gázolajé 0,4 százalékkal nőtt. A forint 0,8 százalékkal erősödött a dollárhoz képest, ami a benzin esetében 2 százalékra erősíti az árcsökkentő hatást, sőt emiatt belföldön a nemzetközi gázolajáremelkedés is 0,7 százalékos csökkenésként jelentkezik.

Az elmúlt egy év során a benzin ára 1,7 százalékkal csökkent, a gázolajé 0,7 százalékkal emelkedett. 2013 folyamán jellemzően a benzin és a gázolaj ára is a megelőző év ára alatt változott, csak rövid időszakokban volt fordított a helyzet. A utolsó közlések szerint az átlagos keresetek emelkedtek, ezért ma 8,5 százalékkal több benzint és 6,5 százalékkal több gázolajat lehet egy havi átlagos nettó keresetből tankolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.